Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Renovering är inte försvarbar"

– Vi har som kommun en skyldighet att säkerställa att rätt myndighet får handlingarna. I detta fall förstod vi det som om överklagan gått direkt till länsstyrelsen. Överklagan är inlämnad och ska laglighetsprövas av förvaltningsrätten.

Det säger Ylva Johansson, chef nämndservice, i en kommentar till hur det gick till när överklagandet av medborgarförslaget togs emot av kommunen.

I ett pressmeddelande skriver kommunen att handlingen lades i diariet i tron att den skickats direkt till länsstyrelsen.

I meddelandet konstateras vidare att rivningen nu börjar av skolan. I första delen handlar det om att riva ur alla installationer inne i huset och sedan börjar själva byggnaden att rivas. Hela arbetet beräknas vara klart den 1 november.

– Byggnaden är i så dåligt skick att det inte skulle vara försvarbart att prioritera att renovera i stället för att rusta upp de skolor och förskolor som är i bruk i dag, säger Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande (S).

Kommunens fastighetschef Ingrid Brodin konstaterar också att byggnaden är väldigt nedgången och sliten och har stått kall i sex år.

– Fastigheten skulle kräva en väldigt omfattande renovering och restaurering. Det förstår man om man har varit inne i lokalerna och tittat, säger hon.

Det har funnits flera företag som har visat intresse för byggnaden, men ingen har valt att köpa byggnaden då den är så nedgången. Dock har SSAB har tidigare visat intresse för att köpa marken, heter det vidare i pressmeddelandet.

– Nu för vi diskussioner med SSAB om att de köper marken, vilket är i linje med tidigare överenskommelser oss emellan, säger Steve Johnson, plan- och markchef i kommunen.