Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena transportsträckan till jobb på festlig avslutning i Älvdalen

Artikel 17 av 22
Studenten 2018
Visa alla artiklar

Ävdalens kyrka rockade så de massiva stenarna skakade när avgångseleverna på Älvdalens utbildningscentrum hade sin avslutning i Älvdalens kyrka.

Annons

Kyrkoherde Malou Wirström inledde med att lägga ribban med ett högt sommarlovshopp och sedan rockade Woodpjucks loss och fick med sig hela den fullsatta kyrkan i allsång.

Ett långt avbrott för stipendieutdelning och betygsutdelning ramades in av än mer rock, där kyrkan gungade i sina grunder mer än någonsin tidigare.

Därefter var det utspring ur kyrkan till de anhöriga som väntade i snålblåsten.

– Roligt, men också lite sorgligt att behöva lämna klassen, säger Jonna Classon från Gagnef, som nu hopas få jobb som natur- och skidguide efter naturturismutbildningen.

Linnéa Sturesson från Mockfjärd lämnade transportutbildningen och nu väntar ett chaufförsjobb.

– Det blir ett jobb som lastbilschaufför, säger Linnea, som lämnade fordon- och transportutbildningen och har ett chaufförsjobb som väntar.

Det efter tre år på den utbildning som lockar flest elever, därtill lika många killar och tjejer. En utbildning med långa köer och för många också väntande arbeten.

I samband med avslutningen så var det också ett stipendieregn över många av eleverna.

Marie Graf representant för Företagarna i Älvdalen delade ut intyg för vinnare av årets lokala UF-företag 2018 Reverse Pike Fly UF, Kalle Klasson och Markus Ahlin. Andra placering E.J Stainless, Erik Röjås och John Karlberg. Tredje placering Viktor Källemark, Sven Lucas och Jacqueline Sellner Axberg.

Presentkort 1 000 kr var fick Johanna Eriksson och Christoffer Larsson, från Industriprogrammet, med motivering: ”För goda studieresultat och målmedveten studieprestation i både teoretiska och praktiska kurser och för goda vitsord från praktikplatser samt för visat engagemang för sitt eget lärande inför kommande arbetsliv.”

Rektor Anneli Gunnars delade ut ett stipendium till äventyrsguide Jacqueline Sellner Axberg. Stipendiet var ett presentkort på Skistart till ett värde av 1000 kr. Motivering: Jacqueline har positiv inställning och visat på goda ledaregenskaper. Jacqueline har representerat utbildning och skola med ett stort engagemang och intresse för branschen. Under utbildningen har Jacqueline skaffat sig goda branschkontakter samt arbetat till sig goda omdömen under sin APL.

Sportfiskestipendium fick Christoffer Bruhn, stipendiet utgörs av en flugfiskeutrustning Motivering: Han har under sin utbildning varit ansvarsfull och visat en stor och positiv utveckling, såväl personlig som studiemässigt. Han har visat ett intresse och kunnande inom sportfiskets olika områden. Egenskaper som kännetecknar Christoffer är ansvarstagande, ärlighet och att våga anta utmaningar. 

Elias Lindgren fick jaktstipendium som utgörs av ett presentkort till ett värde av 1000 kr på Älvdalens Sportcentrum. Motivering: Elias har under sin utbildning visat god kamratskap och tagit stort ansvar i andras mående. Han har uppvisat en god förmåga att lära sig av olika situationer och därefter jobbat framåt och utvecklats som person och medmänniska. Elias ser alltid möjligheter framför svårigheter och är mycket lättsam att ha omkring sig. Han har alltid en lösning på de problem som dyker opp. Man blir glad att umgås med Elias.   

Jimmy Lagerqvist delade ut stipendium från Dalarnas Försäkringsbolag på 1000 kr. Det gick till Sakarias Nilsson som under sin utbildning visat ett gott omdöme och har ett föredömligt trafiksäkert körsätt 

Rektor Anneli Gunnars delade ut Stipendium från Sveriges Åkeriföretag Mitt Åkarna på 500 kr var till Emilia Norin FT 15 och Lina Lindquist Olsson FT 15.   Motivering: Hög närvaro och ansvarstagande, stort engagemang och en positiv attityd. 

Svenska Transportarbetarförbudet avd 88 stipendie på 1 000 kr gick till Linnéa Sturesson FT 15 som hade uppnått utmärkt studieresultat.

Siljan Skog stipendie på 1 000 kr gick till Jonathan Netzell.  Motivering: Det här stipendiet går till en elev som har bra närvaro och studieresultat. Han visar även stor fallenhet för skogsmaskinföraryrket.

Marcus Hagberg från GS Facket delade ut stipendium till Arvid Delerud  Motivering: Klassens bästa kompis.

Älvdalens Besparingsskog stipendie på ett värde av 2 000 kr gick till Erik Erks. Motivering: Det här stipendiet går till en elev som visat stort kunnande inom yrket. Eleven har fått väldigt goda vitsord från handledare.

Mellanskogs Skolstipendium till värde av 3 000 kr gick till Erik Westgren. Motivering: Det här stipendiet går till en elev som visat god kunskap, kamratskap och stor fallenhet för det valda yrke som skogsmaskinförare.

Stipendiet från ME-Mitt´s gick till Erik Röjås. Motivering: Godkända betyg och klarat sin yrkesexamen. Har under studietiden varit en god kamrat, visat kreativitet och kan anses som ett gott föredöme för branschen.

Annons