Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektorn på "Eriksgata"

Högskolan Dalarnas rektor Marita Hilliges är på rundresa i länet. I går besökte hon Falun för att träffa representanter från kommunen och näringslivet.
– Det här är första steget på en vidare samverkan, säger hon.

För att lära känna länet bättre gör högskolans rektor Marita Hilliges en rundresa i Dalarna. Samtliga 15 kommuner ska få besök innan året är slut och i går var det Faluns tur. På programmet stod bland annat ett möte med kommunledningen och besök på Dellner couplers, Magasinet och Gamla brandstationen.

– Vi har träffat både tillverkningsindustrin och de kreativa näringarna. Det handlar om att identifiera de utmaningar som kommunerna har med arbetskraftsförsörjning och andra svårigheter som vi kanske kan hjälpas åt med, säger Marita Hilliges.

Hilliges menar att besöket på företagshotellet Gamla brandstationen visar hur framtidens arbetsplatser kan komma att se ut.

– Där mötte vi 26 individer som arbetar flexibelt och kreativt och som arbetar tillsammans, utan att de är tillsammans i samma företag.

– Det kanske är något som vi behöver lära våra studenter.

Marita Hilliges understryker att hennes besök i dalakommunerna kommer ge verkliga resultat, bland annat för hur utbildningarna på Högskolan Dalarna ska utformas i framtiden.

– Det här ger mig möjlighet att veta hur jag ska prioritera.

Dalaresan öppnar även för nya samarbeten mellan högskolan och länets företag.

– Vi har besökt företag som tidigare inte haft någon kontakt med högskolan, men som till exempel skulle vara bra praktikplatser för våra elever.

Nästa kommun som får besök är Vansbro, dit rektorn kommer den sista augusti.

– Det är andra utmaningar i till exempel Malung-Sälen än i Avesta eller Falun. Vi behöver få veta mycket, säger Marita Hilliges.