Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekrytering via "personliga kontakter"

Kanske är personliga kontakter en framkomligare väg än både platsannonser och rekryteringsföretag. Det hoppas i alla fall tekniska chefen P-O Dahlström som tvingats konstatera att han så här långt kammat noll i jakten på en trafik- och gatuingenjör.

När Dahlström gick igenom ansökningarna till den viktiga tjänsten (som även kan bli en gatuchefspost) i förra veckan sållade han bort alla sökanden utom 22-årige Daniel Karlsson från Jönköping.

Han var den ende av kandidaterna som åtminstone på papperet hade den kompetens som tekniska kontoret efterlyser. Daniel Karlsson blev således också den ende som skulle kontaktas.

Med tanke på den ringa åldern skruvade inte P-O Dahlström upp förväntningarna för högt med tanke på att 22-åringen knappast kunde ha några egentliga erfarenheter från liknande jobb.

– Men det framgick att han var alldeles för grön för den här tjänsten. Han hade inte ens haft ett sommarjobb efter att han tagit sin examen, meddelar han med en suck.