Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekreation i fjällen firar 40-årsjubileum

/
  • Jubileum. Det är i år 40-årsjubileum sen landstinget Dalarnas rekreationsverksamhet startade i Sälenfjällen. De senaste 17 åren har man hållit till vid Tandådalens Fjällhotell. Magnus Holmgren, Falun har vistats tio år i Sälen, Maj Johansson och Margareta Moureau har arbetet många år vid rekreationshotellen och Nicklas Djuse från Falun har varit i Sälen 8 år.  Foto: Sören Haga

Annons

När verksamheten startade 1967 höll man till på Sälens Högfjällshotell. Den som kom med idén var dåvarande ägaren av Högfjällshotellet Torsten Widing.

I sommar har man verksamhet under 16 veckor och i snitt är det 70-80 personer per vecka som finns i Tandådalen i Sälenfjällen. Numera har man så kallade temaveckor. När verksamheten startade för 40 år sedan hade man rekreationsverksamhet under fem sommarmånader på Sälens Högfjällshotell.

En som varit med i stiort sen starten är Margareta Moureau som varit med sen 1969.

- Det här är en mycket bra verksamhet. För ett antal år sedan var den nedläggningshotad men numera är det en stabil och omtyckt verksamhet som fyller ett mycket stort behov säger Margareta Moureau. Och den här verksamheten ger också en hel del arbetstillfällen under sommarmånaderna och det ör många av bygdens folk som arbetar under de här rekreationsveckorna.

I år startade man vecka 24 och håller på med verksamheten fram till och med vecka 39.

I stort sett alla som behöver någon form av rekreation på grund av sjukdomar och annat har möjlighet att vara med på verksamheten.

Under de 40 år som verksamheten bedrivits i Sälenfjällen är det åtskilliga tusen personer som fått ta del av verksamheten och fått en välbehövlig rekreation i fjällvärlden.

- Jag tror att det här är mycket viktigt och bra för många människor och jag har också märkt hur nöjda alla som varit här är med vår verksamhet säger Margareta Moureau.

Mer läsning

Annons