Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordtrist svit för Trelleborg

Annons

Efter 0_3 mot Hammarby har Trelleborg nu 22 raka matcher i allsvenskan utan seger.

En tangering av Billingsfors 60 år gamla rekord.

Billingsfors gjorde en klassisk kalkonsäsong i allsvenskan 1947. Laget från Dalsland slutade sist i allsvenskan efter att bara lyckats spela tre oavgjorda matcher på 22 omgångar.

Nu har Trelleborg tangerat den trista sviten.

Skånelaget avslutade förra sejouren i allsvenskan 2004 med 20 matcher utan seger. Årets återkomst i högsta serien har startat med 1_1 hemma mot IFK Göteborg och nu 0_3 borta mot Bajen. Nu behövs seger i derbyt mot Malmö nästa helg för att undgå att stämplas som "sämre än Billingsfors".

På Söderstadion på lördagen var det nästan bara solen som värmde. Det var en aprildag som en julikväll, men på planen verkade det fortfarande som det var februari och försäsong.

Det var många sneda sparkar och missförstånd. Hammarbyklacken sjöng att de ville ha upp "Sulan" Sleyman på topp och nye Bajenbasen Tony Gustavsson stod mer vid sidlinjen än han satt på bänken under första 45. Gustavsson försökte skrikande och gestikulerande få ordning på de grönvitas positionsspel.

Ändå var det Hammarby som i det läget ledde 1_0 efter att Paulinho skickat en vacker och välplacerad volley redan efter nio minuters spel.

Trelleborg hade ett utmärkt tillfälle att kvittera halvvägs in i halvleken, ett missförstånd mellan Emil Johansson och Mikkel Jensen gjorde att Erik Sundin kom helt fri. Men trots att Sundin hade oceaner av tid och var helt ensam med Richard Kingson placerade han bollen utanför målramen.

I den 56:e minuten kom nästa kvitteringstillfälle. Michael Mensah vände snyggt, skaffade sig utmärkte läge med vänster _ men skottet var av typen som kallas "sorkdödare" på skolgården. Det var många studsar innan bollen nådde reklamskylten bredvid målet.

Efter 90 spelade minuter stod Trelleborg faktiskt med noll avslut på mål.

Det var Erkan Zengin (2_0 i 83:e) och Sebastian Eguren (3_0 på tilläggstid) som gjorde schack matt i slutet.

Jeffery Aubynn? Den omskrivne mittfältaren byttes in i den 90:e minuten och var med i förarbetet till Egurens nickmål.

Det var dock inte bara leenden i Hammarby efter första segern under Tony Gustavsson. Emil Johansson bars ut på bar efter en dryg timmes spel. Hammarbys vänsterback ådrog sig en nackskada efter en kollision och fördes med ambulans till sjukhus.

TT

Mer läsning

Annons