Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordstort intresse för visfestivalen i Malungsfors

På lördag är det dags för Visfestivalen i Malungsfors som i år firar 5-årsjubileum och nu har arrangörerna fullt upp med de sista förberedelserna.
– Vi har hittills sålt rekordmånga biljetter, vilket förstås är jättekul, säger initiativtagaren Johan Eriksson.

Johan Eriksson laddar upp tillsammans med de övriga arrangörerna och jobbar nu med de sista förberedelserna i Forsgläntan innan lördagens visfestival. Intresset för visfestivalen är rekordstort både från publik och från sponsorer och i år ligger man klart över tidigare års siffror.

– Vi har till och med fått trycka upp extra biljetter, vilket är roligt och betyder ju att vi gör något bra som folk uppskattar, säger Johan Eriksson.

– Jag tror att i och med att festivalen blivit mer etablerad så upptäcks den av både en större publik och fler artister, menar medarrangören Erik Busk.

Erik och Johan berättar också att de får många förfrågningar från både lokala och etablerade artister som vill spela på visfestivalen. I år spelar flera stora namn, bland andra Jack Vreeswijk, Stefan Andersson, Py Bäckman och Ewert Ljusberg. Visfestivalen håller på ungefär mellan 12.00 och 23.30 och sist på scenen är Stefan Andersson som även spelade på Malungsfors första visfestival 2007. Efter spelningarna i Forsgläntan avslutas kvällen med ett uppträdande med Stiko Per Larsson i Malungsfors kapell.

– Nytt för i år är att en festivalbuss kommer att åka mellan Malung och Malungsfors tre gånger under lördagen, tur och retur, och om man köper biljett till visfestivalen ombord på bussen får man åka med gratis, förklarar Johan.

– Nu är det bara att hoppas på att vädret blir bra också, så blir det en toppendag och kväll.