Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordintresse för frikorten

Att intresset för att resa kollektiv var stort visste man på Dalatrafik.
Ändå togs man lite grann på sängen av intresset för de frikort man erbjudit bilägare i Borlänge och Falun.
– Vi hade räknat med att ge ut 650 frikort, men intresset är så stort att vi har ökat på till 1000 stycken, förklarar Tomas Nordholm, marknadschef vid Dalatrafik.

För några veckor sedan fick 22 500 bilägare i Borlänge och Falun hem ett erbjudande där de fick anmäla sitt intresse för ett tvåveckors frikort gällande Dalatrafiks resor inom länet. En satsning man gjorde för att få bilägare att upptäcka kollektivtrafikens fördelar jämfört med att resa med egen bil.

För några dagar sedan gick anmälningstiden ut och även om man inte hunnit sammanställa alla anmälningar så kan man redan nu konstatera att intresset blev långt mycket större än beräknat.

– Det har varit ett otroligt gensvar på kampanjen. Vi hade ursprungligen tänkt dela ut 650 stycken frikort, men nu har vi fått tänka om och i stället bestämt oss för 1000 kort. Intresset var så stort att vi hade kunnat ge ut ännu fler, men någonstans måste vi ju dra gränsen, säger Tomas Nordholm.

Förklaringen till den lyckade kampanjen är enligt Nordholm dels tillvägagångssättet, dels att kollektivt åkande allt mer ligger i tiden.

– Kampanjen gick ut via direktreklam och vi vet av erfarenhet att det är ett bra sätt att nå folk. Sedan är ju hösten och vintern en väldigt lämplig tidpunkt att testa kollektivtrafiken under och vi hoppas givetvis att så många som möjligt nu inser fördelarna och fortsätter åka kollektivt.

Dalatrafik räknar med att skicka ut frikorten under de första dagarna av december. Det hela kommer sedan att följas upp under senvintern med en slutrapport där man ser hur väl frikorten blev utnyttjade.

– Vårt mål är självklart att få ett ökat resande och ökar antalet resenärer tillräckligt mycket kan det möjligen också bli fråga om fråga om tätare avgångar och fler linjer, avslutar Tomas Nordholm.