Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordhöga priser på skog

Priset på skogsmark har stigit i hela landet första halvåret 2017, det visar statistik från LRF konsult.

Läs också (Plus): Fritidshus såldes för 3,75 miljoner – se de senaste husförsäljningarna i Dalarna

Enligt LRF Konsult ligger genomsnittspriset på skogsmark nu högre än toppåret 2010. Just nu kostar skogsmark i landet genomsnitt 419 kr/m³sk (skogskubikmeter), vilket är det högsta uppmätta riksgenomsnitt sedan mätningarna började för 22 år sedan.

När det gäller mellersta Sverige, som Dalarna tillhör, så så har priset för skogsmark första halvåret i år stigit med sju procent, till genomsnittspriset 430 kr/m³sk. Under de senaste tio åren har priserna för skogsmark i mellersta Sverige stigit med nio procent.

– Marknaden i Dalarna känns stabil och försäljningarna drar många intressenter, inte minst skogsfastigheter som ligger tätortsnära där prisbilden kan bli riktigt hög. Vi ser genomgående ett kraftigt ökat intresse för mindre skogsfastigheter som många klarar av att finansiera samt ett ökat utbud av gårdar med skog, säger Thomas Persson, Fastighetsmäklare i Dalarna, i ett pressmeddelande.

Läs också (Plus): Hyggesfritt skogsbruk alternativ för allt fler

LRF Konsults chefsmäklare bedömer att marknaden för skogsfastigheten kommer vara fortsatt stabil under resten av året.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android