Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord igen för dansbandsveckan

/
  • Kommer tillbaka. Nu lämnar dansbandsfantasterna Malung och beger sig hemåt.
  • Solen kom till slut. Efter de första dagarnas regn kunde publiken i Grönlandsparken äntligen njuta till musiken och underhållningen i ett vackert väder.

Annons

Så många som 37 795 personer har under dansbandsveckan i Malung gästat Orrskogen. Det är en ökning med drygt 2 700 personer jämfört med förra året och därmed är årets dansbandsvecka den största någonsin. En viktig framgångsfaktor har varit att dansbanorna 2 och 4 på Orrskogen byggdes ut.

- Fler förstagångsbesökare, fler yngre besökare och större dansgolv, är tre av förklaringarna till det nya publikrekordet. Det vinnande konceptet är att hela tiden fokusera på kärnverksamheten; att vara bäst på dans med de bästa dansgolven och de bästa dansbanden, säger Lars Bälter, marknadsansvarig för dansbandsveckan i Malung.

På onsdagskvällen var tillströmningen av besökare som störst. Som tidningen redan skrivit slog Orrskogen då nytt besöksrekord med över 7 000 besökare.

Trots dåligt väder i början av veckan har även antalet campare varit rekordhögt och man räknar med att över 2 400 husvagnsekipage har funnits i byn under veckan.

Givetvis är dansbandsveckan mycket viktig för Malungshandlarna och andra näringsidkare i bygden. Många uppger att de känner sig nöjda och flera av dem har i år haft den bästa försäljningen någonsin. Uppskattningsvis har årets dansbandsvecka genererat minst 30 miljoner kronor till Malungsbygden i form av ökad försäljning av livsmedel, logi, shopping, restaurangbesök och aktiviteter. Även ökade skatteintäkter är en viktig faktor.

- Det är jätteroligt att vi fortsätter att växa, många har sagt till mig att det här är den bästa dansbandsveckan som har varit under åren, säger Lars Bälter.

Fakta: Orrskogens publiksiffror

Söndag: 2864 besökare

Måndag: 5907 besökare

Tisdag: 4869 besökare

Onsdag: 7059 besökare

Torsdag: 6044 besökare

Fredag: 5812 besökare

Lördag: 5240 besökare

Totala publiksiffran för 2007: 37 759 besökare

Totala publiksiffran för 2006: 35 076 besökare

Mer läsning

Annons