Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekord för majblomsförsäljningen

Årets majblomsförsäljning i Borlänge slog fjolårets summa.
– Det känns väldigt skönt att ha så mycket att dela ut nu, säger Birgitta Bergström som är ordförande i Majblomsföreningen.

Annons

Förra året såldes majblommor för cirka 100 000 i Borlänge kronor. Av dem gick hälften till materialet, lägerverksamhet och forskning om barnsjukdomar. Men hälften gick direkt till behövande barn i Borlänge som fick bidrag till att sätta guldkant på sin tillvaro.

– I år har det gått ännu bättre och det tror jag beror på att folk blivit mer medvetna om vad pengarna går till. Vi har inte fått in allt än, men det är hittills över 100 000 kronor totalt, säger Birgitta Bergström, ordförande i Borlänges Majblomsförening.

Som vanligt är det de små scouterna i lågstadieåldern som sålt mest, men även vuxna och pensionerade gillescouter har varit flitiga.

– De kompletterar varandra för barnen varken kan eller får sälja var som helst.

Birgitta har också själv sålt majblommor.

– Då träffar man så många trevliga människor och det är också en del av glädjen. Jag är oerhört tacksam att så många har ställt upp och både sålt och köpt majblommor, säger hon.

Den 23 maj träffas de sju ledamöterna i Majblomsföreningen för att diskutera vad pengarna ska gå till. Hittills har 25-30 ansökningar strömmat in.

– Jag får nog en om dagen, så nu ska vi gå igenom dem och se till att det blir rättvist.

Men även tidigare i våras delades 20 000 kronor ut till behövande barn i Borlänge.

– Då hade vi fått ett bidrag från Frimurarna, så det var ju väldigt roligt att få dela ut lite extra, säger Birgitta Bergström.