Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reklamlåten gav Oh Laura medvind

/
  • Oh Laura. Från vänster syns Magnus Olsson (trummor), Jörgen Kjellgren (gitarr), Frida Öhrn (sång), Jocke Olovsson (gitarr) och Rikard Lidhamn (bas).

Annons

Bandmedlemmarna sitter i studion som skivbolaget Emi hade som sin en gång i tiden. Platsen där artister som Roxette, Ulf Lundell, Cat Stevens, Evert Taube och Gary Barlow spelat in under åren. Oh Laura har varit här, i Cosmos Studios som det heter nu, och jobbat med debutskivan "A song inside my head, a demon in my bed" sedan förra sommaren. Under tiden har mycket hunnit hända.

- Vi höll på att spela in när min kompis Erik Althoff frågade om inte jag kunde tänka mig att sjunga in en låt som han höll på med, och skulle försöka få med i en Saab-reklam, berättar sångerskan Frida Öhrn.

- Efter att vi fick reda på att den skulle vara med i reklamen förstod vi snabbt att det var en bra idé både för låtskrivaren och oss om den också fick vara med på skivan, fyller gitarristen Jörgen Kjellgren i.

"Release me" blev snabbt en sådan där låt som folk talade och skrev om, utan att nödvändigtivs reflektera över att det var en reklamlåt. Många liksom glömde att den hade lanserats ihop med en bil.

Den har blivit etta på nedladdningslistan för andra veckan i rad, klättrar stadigt på P3:s "Trackslistan" och har nått höga placeringar på singellistorna i Irland och Storbritannien. Svenska houseduon The Attic har gjort en dansversion.

- Något hade ju hänt här i maj i vilket fall som helst, vår skiva släpps ju den 23 maj. Men det är klart att "Release me" har gett oss lite mer vind i seglen, säger basisten Rikard Lidhamn.

Så ni tror inte att låten kan bli en belastning, att ni blir Saab-bandet?

- I nuläget är det ju svårt att se att det skulle vara dåligt för oss. Det är en bra språngbräda. Om låten inte hade rimmat med resten av skivan hade det inte funkat alls. Hade det varit en danslåt från början hade vi inte gjort det, säger Jörgen Kjellgren som annars helst undviker att prata om hur Oh Laura låter.

Om han inte, som en av låtskrivarna, måste.

- Det är romantiskt, har en stämning i låtarna. Och så är det mycket fokus på Fridas röst.

Oh Laura startades av medlemmarna Jocke Olovsson och Jörgen Kjellgren 2003. Ett band som egentligen inte hade gjort så mycket mer än att bildas och spela lite innan medlemmarna fixade en demo, hade tur, och fick börja spela in en "A song inside my head, a demon in my bed".

- För oss har det hela tiden varit skivan som har varit viktigast, säger Jörgen Kjellgren.

TT Spektra

Mimmi Fristorp

Fakta: Oh Laura

Medlemmar: Frida Öhrn-sång, Jocke Olovsson-gitarr, Jörgen Kjellgren-gitarr, Rikard Lidhamn-bas, Magnus Olsson-trummor

Släpper debutalbumet "A song inside my head, a demon in my bed" den 23 maj.

Bandets favoritreklamlåtar: Rikard Lidhamn: "Heartbeats med José Gonzalez" (Sony), Jörgen Kjellgren The Perishers - My Heart (Friends), Frida Öhrn,: "Our Song"- Per & Peter (Scan).

Annons