Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Region Dalarna finalist i EU-tävling

Region Dalarna är finalist i EU-kommissionens tävling RegioStars Award, som uppmärksammar regionala utvecklingsprojekt som anses inspirerade för andra regioner i Europa.

Bland 149 ansökningar har 27 projekt gått vidare till finalen 2013. Region Dalarnas klusterutvecklingsprojekt, SLIM, tävlar mot fem andra bidrag i kategorin Smart growth – Connecting universities to regional growth.

− Det är glädjande att vi ännu en gång kandiderar till priset som vi vann 2011. Den här gången är det vårt sätt att samverka mellan universitet, offentlighet och näringsliv som har uppmärksammats på EU-nivå, säger Leif Nilsson, ordförande Region Dalarna.

SLIM-projektet, som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, stöder utvecklingen av kluster och innovativa miljöer i Värmland, Dalarna och Gävleborg. Med klusterorganisationens hjälp kan små och medelstora företag inom samma bransch växa snabbare, genom att företagen får värdefulla kontakter med akademi och offentliga aktörer. Samarbetet leder till ökad innovation och tillväxt i regionen. Det visar årliga mätningar som genomförts bland företagen.

Vinnarna i Regio Stars Awards 2013 tillkännages den 7 februari vid en ceremoni i Bryssel.