Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen säger ja till Malung-Sälen

/
  • Glad. Malungs moderata kommunalråd Tom Martinson var den som först väckte frågan om det nya kommunnamnet Malung-Sälen. Detta skedde redan 1999 och på torsdagen kom beskedet av regeringen som blev ett ja.

Annons

Det var 1999 och sedan dess har bland annat hans parti moderaterna drivit frågan men även övriga partier har haft samma åsikt att ett tillägg när det gäller kommunnamnet till Malung-Sälen skulle vara mycket viktigt inte minst ur marknadsföringssynpunkt.

Och på torsdagen kom det glädjande beskedet efter ett regeringsbeslut att kommunen får heta Malung-Sälen i framtiden. För många ett överraskande besked eftersom det varit tämligen svårt att ändra på kommunnamnen i Sverige.

- Men vi har förstått att den nya regeringen har en annan syn på de här frågorna än tidigare regeringar. Man vill att kommunerna skall ha en mer bestämmanderätt i många frågor och det här är en sådan fråga och vi är naturligtvis mycket glada över det här beslutet säger Malungs moderata kommunalråd Tom Martinson.

- Malung behöver den här dragkraften i många avseenden. Bland annat när det gäller att rekrytera både arbetskraft och företag till kommunen. Det är en bra koppling att ha med Sälen i kommunnamnet. Vi har ju inte på något sätt tagit bort Malung utan bara gjort ett tillägg med Sälen som jag tror och är övertygad om att kommer att ha många positiva effekter för kommunen inte minst i vår marknadsföring av kommunen säger kommunalrådet Tom Martinson.

Fär Tom Martinson som var först att aktualisera den här frågan om ett nytt kommunnamn Malung-Sälen är det naturligtvis en stor framgång och ett glädjande besked som nyblivet kommunalråd att fått igenom det här.

- Jag tycker också att man är på rätt väg när man ger kommunerna mer bestämmanderätt och det här är förmodligen en "frukt" av detta tror kommunalrådet Tom Martinson som nu räknar med stora positiva effekter för kommunen nör man i framtiden kommer att heta Malung-Sälen kommun.

Mer läsning

Annons