Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redo för raceladdar med TV-spel

Levis Black Pist är rejält brant och underlaget är stenhårt, men det skrämmer inte dalatjejerna, där "Tessan Borssén idag gör sin säsongsdebut, medan Nathalie Eklind och Anna Swenn Larsson var med och körde storslalom i Sölden för två veckor sedan.
– Backen kändes väldigt bra konstaterar Anna Swenn Larsson, efter hennes första bekantskap med Levis tävlingshang.

"Tessan" har varit med i Levi varje gång sedan premiären 2004, medan det är första gången för Anna. "Nattis" däremot debuterade i just Levis senast det begav sig.

– Nu har jag som målsättning att kvala till andra åket, säger den unga leksandstjejen ödmjukt.

Förutsättningarna i Levi är perfekta och aldrig tidigare har "Nattis" haft ett så bra starnummer som nu, 31.

– Jag är 31:a på FIS-listan och ska då få starta efter de åkare som har 500 poäng.

I Levi saknas bland andra amerikanskorna Lindsey Vonn och Julia Mancuso. Det bäddade för att "Nattis" nu får starta direkt efter de 30 främsta i lördagens slalompremiär. Hennes bästa startnummer tidigare är 51 från Åre i våras där hon också slutade elva.

– Det är bara att åka, säger "Nattis" lugnt och får medhåll av Anna, som i kraft av flera fina resultat i vintras återfinns bland de 20 bästa tjejerna i slalompremiären.

"Tessan" hade otur i lottningen och får starta som femtonde och sista tjej i andra lottningsgrupp.

– Jag har en bra känsla inför slalompremiären, tänk om vi kunde få sex tjejer till andra åket, säger borlängebördiga tränaren Pierre Olsson.

– Alla tre dalatjejerna åker bra och ska vara med i andra åket tillsammans med Frida Hansdotter, Maria Pietilä Holmnér och Emelie Wikström, hoppas Pierre.

Sedan gäller det ju också att inte köra ur, för lätt är det avgjort inte i Levi.

– Det är sådana här backar vi tränar i, säger Anna Swenn Larsson lugnt.

Med nio svenska tjejer på start och samtidigt med en sportsligt perfekt pist så finns onekligen chansen. Den alpina tävlingssäsongen är nu igång och det för första gången sedan 1998 utan Anja Pärson på startlinjen. Anja är ändå på plats men nu i en ny roll som expertkommentator vid sidan av Johan Ejeborg.

I Levi väntas 20 000 besökare till de två slalomtävlingarna som har en budget på över 11 miljoner svenska kronor.