Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redan i går slutade Immanueleleverna

I dag har de flesta av Borlänges grundskolor skolavslutning.
Några tjuvstartade dock sommarlovet redan i går kväll.
Immanuelskolan var en av dem.

Elever från förskoleklass till femte klass i Immanuelskolan hade skolavslutning i går kväll. De 25 eleverna med anhöriga firade in sommarlovet i Östermalmskyrkan.

Resten av skolans elever har skolavslutning i dag.

– Vi hade alla samtidigt förra året, men vi hade svårt att få plats. Det blev också ett väldigt långt program då det är många som vill framträda, berättar skolans rektor Kerstin Kerstell.

Under gårdagskvällen bjöd elever på bland annat sång och dans. Livia Dixgård i femte klass fick ta emot ett estetiskt pris och Patrik Lind, femte klass, och Ona Slionskyte, andra klass, fick ta emot ett kompispris.

– Det är eleverna som har röstat, säger Kerstin Kerstell.

Det var även prisutdelning för tredjeklassarna som vunnit tredje pris i en rikstäckande tävling om framtidens klassrum. Eleverna fick ta emot varsin biobiljett.

Immanuelskolan är en friskola med elever från förskolan upp till nionde klass som startade 2003. Det här läsåret har skolan haft 78 elever. Nästa läsår räknar man med att ha 89 elever.