Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Raubtier satsar på urladdning i Falun

Pär Hulkoff, sångare i industrimetalbandet Raubtier, gör en spelning för sina yngre fans på Arenan i Falun i kväll.

Är det någon skillnad på äldre och yngre publik?

– Ja, man märker att det finns en oförstörd entusiasm bland de yngre. Och äldre ställer lite högre krav i allmänhet. Men de gånger vi haft den här typen av spelningar så har jag sett en lite annorlunda entusiasm. Det är kul att se.

Har ni brett fäste bland de yngre?

– Det tror jag absolut, de säger det på festivalerna i alla fall. Ofta spelar vi ju på tillställningar med utskänkning och då är det svårt att komma in för ungdomarna. Så det är kul att göra spelningar även för unga, som den här. Men det betyder inte att de äldre inte får komma.

Ni är tillbaka om en vecka och spelar på Liljan och så är ni bokade till Rockstad Falun, det är mycket Dalarna?

– Vi har inget val. Dalarna har blivit vårt andra hem och det känns jävligt bra. Vi har inte gjort en enda dålig spelning där heller. När vi har business åker vi ner till Abyss studio i Pärlby. Men just nu flackar vi mest runt. Sedan har man hundar och sambo så då gäller det att vara hemma ibland också. Men när det drar ihop sig, då åker vi till Pärlby och utgår därifrån.

Hur går det för Dalabasisten Jonas Kjellgren som numera ingår i bandet?

– Jodå, det går bra. Han verkar glad och nöjd. Det funkar bra. Vi har en massiv line up nu. Vi har aldrig haft starkare show.

Du är ju jägare, har du tid att vara ute på vägarna och flänga nu i älgjaktstider?

– Ja, mycket av älgjakten får stå åt sidan nu. Jag har skaffat fågelhund och jagar hela hösten så fort jag är hemma. Jag var ut i går, men det är dåligt med fågel, det är ett dåligt fågelår i år. Det beror på många olika saker. Det var en kall vår, det ökande rovdjusrtrycket och annat. Men förra året var bra.

Vad bjuder ni fansen på i kväll?

– Jag skulle kunna säga att det blir den kompletta urladdningen. Det blir 100 procent rock'n'roll i sin renaste form. Det bör upplevas på plats, Det blir en hel del allsång och gemytligt svett och röj.