Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvis fördelning och värdigt liv

Man undrar ibland över de olika partiernas syfte och målsättning. Socialdemokratin har haft till uppgift, att skipa rättvisa i vårt samhälle. För över 100 år sedan började detta parti att kämpa för att de fattiga massorna, skulle få bättre levnadsvillkor och få inflytande på utvecklingen genom rösträtten. Män över 24 år började rösta åren 1907-1909.

Lika rösträtt för båda könen infördes år 1921. Grunden till fackföreningarna kan hänföras till 1800-talet. LO, Saco och TCO är i dag dominerande, tror jag. (Rätta mig den som kan mera om detta!) Sorgligt nog, har girigheten vuxit även bland vanligt folk, som är i arbetsför ålder.

Många väljer parti för att få stora skattelättnader. Denna inriktning i politiken innebär att vårt välfärdssamhälle försvagas undan för undan. Det som har byggts upp under mer än 100 år, är på ett fåtal år nedrivet. Klyftorna mellan fattig och rik ökar för varje dag. Borde inte alla partier sträva mot ett samhälle där rättvis fördelning ska leda till ett värdigt liv för alla människor?

Majvor Dahlgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare