Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvikssonen ställs mot Northug x 3: "starkt startfält"

Vad gör du när du inte har snö att köra på? – åker rullskidor så klart. Rättvikssonen Emil Johansson gör det också och på torsdag ställs han inför ett ganska enahanda motstånd - i form av familjen Northug.

Annons

Emil Johansson, IK Jarl Rättvik, ställs inför en tuff norsk utmaning på torsdag. Det är femte året i rad som rullskidssprinten i Trysil arrangeras och i år är Johansson ensam svensk - mot elva norrmän. Tre av dem bjuder dessutom på extra hårt motstånd: Petter, Tomas och Even Northug.

– Det blir ett mycket starkt startfält i år, så jag är säker på at det blir en spännande sprint. Vi har 12 man på startlinjen, fördelade på tre heat, skriver tävlingsledaren Svein Skarpmo i ett pressmeddelande.

Johansson kommer från Rättvik och har bland annat en totalseger från Tour de Ski China från föregående vintersäsong på meritlistan. Han kom tillbaka från studier i USA till förra säsongen och gjorde så pass bra ifrån sig att det blev ett par tävlingar i landslagsdräkten.

Johansson tillhör numera Team Jobzone och det återstår att se om han kan utmana förra årets vinnare Petter Northug. En nyhet för i år är dessutom en Northugs-tävling där endast bröderna tävlar - mot varandra.

– Det blir spännande att se vem av bröderna som gör det bäst i den här typen av tävling. Jag håller på Petter, eftersom han er bäst i klassisk stil på rullskidor, skriver Skarpmo.

Coop Trysil Rulleskisprint startar torsdag, 19.00, i Trysil.