Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvikssonen ställs mot Northug x 3: "starkt startfält"

Vad gör du när du inte har snö att köra på? – åker rullskidor så klart. Rättvikssonen Emil Johansson gör det också och på torsdag ställs han inför ett ganska enahanda motstånd - i form av familjen Northug.

Emil Johansson, IK Jarl Rättvik, ställs inför en tuff norsk utmaning på torsdag. Det är femte året i rad som rullskidssprinten i Trysil arrangeras och i år är Johansson ensam svensk - mot elva norrmän. Tre av dem bjuder dessutom på extra hårt motstånd: Petter, Tomas och Even Northug.

– Det blir ett mycket starkt startfält i år, så jag är säker på at det blir en spännande sprint. Vi har 12 man på startlinjen, fördelade på tre heat, skriver tävlingsledaren Svein Skarpmo i ett pressmeddelande.

Johansson kommer från Rättvik och har bland annat en totalseger från Tour de Ski China från föregående vintersäsong på meritlistan. Han kom tillbaka från studier i USA till förra säsongen och gjorde så pass bra ifrån sig att det blev ett par tävlingar i landslagsdräkten.

Johansson tillhör numera Team Jobzone och det återstår att se om han kan utmana förra årets vinnare Petter Northug. En nyhet för i år är dessutom en Northugs-tävling där endast bröderna tävlar - mot varandra.

– Det blir spännande att se vem av bröderna som gör det bäst i den här typen av tävling. Jag håller på Petter, eftersom han er bäst i klassisk stil på rullskidor, skriver Skarpmo.

Coop Trysil Rulleskisprint startar torsdag, 19.00, i Trysil.