Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättviksparkens blåa scen snart ett minne blott

Det går som en dans för Classic Car och Rättviksparken just nu. Den gamla blå scenen håller på att rivas och med bidrag på 400 000 kronor från Leksands Sparbank ska en permanent utomhus scen stå klar till sommaren.

Det finns de som tycker att folkparker hör till förgången tid. Det tycker inte Roland Pettersson ordförande i Classic Car Week i Rättvik och Bo Liljegren, vd för Leksands Sparbank.

– Nej, absolut inte! säger de båda med en mun.

Nu gör de gemensam sak och den stora blå scenen till höger innanför entrén i Rättviksparken blir ett minne blott - et minne som efter drygt 25 år flyttar till Borlänge.

– Vi ska bygga en ny permanent scen (bygglovet för den gamla scenen gick ut för 10 år sedan. red anm), berättar Roland Pettersson och fortsätter:

– Den kommer att bli i trä för att smälta in bland de andra byggnaderna och vi vinklar den lite mer inåt så grannar inte ska blir störda av ljudet.

Till sommaren ska det hela vara klart och mellan 800 000 kronor och en miljon beräknas bygget kosta. 400 000 kronor står Leksands Sparbank för.

– Vi är ju en bank som investerar vår vinst i bygden och i år har vi satt av 3,5 miljoner kronor till olika bygdeprojekt. Rättviksparken är en av de som i år får mest pengar, säger Bo Liljegren.

Men det är inte bara för Classic Car och parken att ta emot pengarna – banken har ställt krav.

– Ja, för oss är det viktigt att Classic Car med scenbygget tar ett samhällsperspektiv och att Rättviksparken är levande – inte bara en vecka per år. Därför vill vi att föreningarna ska involveras mer, fortsätter Liljegren.

Och bygget av scenen kommer att involvera både elever – som ska bygga väggmoduler – och nysvenskar kommer också att finnas med i byggprojektet på olika sätt.

– Sen när allt är klart så hoppas jag att många vill komma och använda scenen – och alla våra andra lokaler, säger Roland Pettersson.

– Jag ser prisutdelningar på scenen, kanske skolorna vill ha avslutning här och vi hoppas på utökat samarbete med föreningarna i Rättvik.

Kan man säga att det går som en dans för Rättviksparken nu?

– Absolut! Och jag är övertygad om att man i framtiden kommer att hålla i varandra igen när man dansar, avslutar Roland Pettersson med ett stort leende.

Läs mer om Rättvik