Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättviksföretag vill bygga nöjespalats

Ett nytt nöjespalats i tre våningar - med bowlinghall, restaurang och pub - ska det bli i Falun.
Och det är Rättviks bowling & krog AB som har ett optionsavtal med kommunen om att bygga.

Falun nya nöjespalats ska uppföras vid Myntgatan i kvarteret Västra Falun, där Egnellska huset kommer att vara närmaste grannfastighet.

En ny detaljplan för nöjesanläggningen är nu på väg att tas fram, och byggnadsnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att planen skulle gå ut på samråd-

Det nya nöjespalatset ska byggas i tre plan med bowlinghall, restaurang och pub samt med en uteservering med möjlighet till musikunderhållning. Utserveringen utgörs av en öppen gård.

Ett optionsavtal har tecknats mellan fastighetsägaren (det kommunala bolaget Västra Falun Fastighets AB) och den intressent, som har för avsikt att driva nöjesanläggningen.

Och det är alltså Rättviks bowling & krog AB.

– Vi har jobbat med det här i två år nu och har kommit en bra bit på väg. Men allt känns bra och ärendet drivs mot kommunen i en positiv anda, säger Göran Thors, som företräder intressenterna.

Vad gör Falun så intressant för en etablering?

– Att underlaget är så stort och att Falun saknar ett större nöjespalats. Konceptet vi har tänkt oss har varit lyckat i Rättvik, och vi tror att det kommer att slå väl ut även i Falun. I övrigt har jag inga mer kommentarer att ge just nu, utan vi jobbar vidare.