Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättviksfestival lockar världsartist

Dalarnas första housefestival i Rättvik för samtal med en av medlemmarna i Swedish House Mafia, för nästa års festival.
– Det är högintressant, säger Robin Sjöblom på Rättvik Bowling&krog som är en av arrangörerna av Club Epic housefestival.

Killarna bakom evenemanget Niklas Nouvel och Robin Sjöblom tog under måndagen första spadtaget för bygget av festivalområdet i Rättvik. Hela 5000 kvadratmeter stort kommer festivalområdet vid Rättviks Arena att bli och nu arbetas det för fullt med bygget av scenen och festivalområdet. Stora artister som bland annat Sidney Samson, Albin Myers och Alex Moreno kommer till sommarens festival.

Målet som festivalarrangören satt upp är att etablera festivalen sommaren 2012. Nästa år siktar man på att ta hit en större världsstjärna till Rättvik.

Swedish House Mafia är en svensk världskänd houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Nu har en kontakt etablerats med en av killarna i Swedish House Mafia, för att få hit honom till nästa års festival.

– Vi har en stor DJ i Sverige som är kompis med en av killarna i Swedish House Mafia. Och han har bett en av killarna i Swedish House Mafia, om han kan komma hit till Club Epic nästa sommar. Han har visat sig vara positiv till det, säger Niklas Nouvel, vid Dalaartist, som är en av arrangörerna.

Vem av trion i Swedish House Mafia de är som festivalen etablerat kontakt med vill man från festivalens sida inte uppge. Nu siktar festivalarrangören på att sälja slut biljetterna till årets festival och nu börjar en intensiv marknadsföringsperiod för att etablera konceptet. Biljetterna till årets festival har släppts och hittills har 1 500 biljetter gått iväg. Nu släpps biljetterna i hela Sverige och de som vill se festivalen bör boka tidigt då trycket kommer bli stort, enligt arrangören.

Daniel Nilsson-Padilla