Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättviks-seger i storlopp

Rättvikshästen On Track Piraten var starkast när Grosser Preis von Deutchland avgjordes i Hamburg på söndagen.
– Det är fantastiskt! Han vann ju lätt, strålade hästens tränare Hans R Strömberg efter storsegern.

I fjol, som treåring, tillhörde Rättvikshästen On Track Piraten kullens absoluta toppskikt. I år har det gått trögare. Fram till nu.

I Jos Verbeecks händer tog hästen säsongens första seger.

– Det var väl lagom att ta första årssegern nu. Det här är ju ett "skapligt" lopp, sade Strömberg i segeryran.

Vägen till vinnarcirkeln gick via tidig ledning och därefter rygg på Brad de Veluwe. På sista bortre långsidan försökte Tuomas Korvenoja dra musten ur konkurrenterna med sitt finska fartvidunder.

Alla utom On Track Piraten sackade också efter. Den senare tassade med på lätta fötter och över Bahrenfelds upplopp avväpnade han retfullt enkelt Brad de Veluwe.

– Han var jättebra senast också men det klart att jag är överraskad. Han har inte fått ett invändigt lopp på över ett år så det var kanon att han fick den här resan i dag. Jag vet att han kan hänga med vem som helst.

Grosser Preis von Deutchland är som namnet antyder ett av Tyskland största lopp. On Track Piratens glada ägargäng, Stall Mörkermasse, kan glädjas åt en segercheck på närmare 900 000 kronor.

Så här långt i karriären har On Track Piraten sprungit in nästan 2,5 miljoner kronor.