Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättviks Missionsförsamling planerar dagträffar med öppet kafé i höst

Rättviks Missionsförsamling har haft sitt årsmöte. Tacksamheten till Gud var stor att församlingen åter kan samlas till gudstjänster och andra samlingar i kyrkan.

Församlingens pastor är Per Knutsson och ordförande är Maria Neljesjö. Trots pandemin har ändå församlingen kunnat fira gudstjänster, men då utomhus, men många aktiviteter har legat nere. Smågrupper som till exempel en Alphagrupp, hemgrupper och en liten konfirmandgrupp har dock kunnat träffas. Även Bönhuscaféet i Söderås har kunnat vara öppet på helgerna under sommaren.

Ungdomsföreningen Ekumenia är en del av församlingen. De har ansvaret för en liten dansgrupp för barn, ”Movin Kids” och två innebandygrupper för barn och ungdomar, som är väldigt uppskattad.

Församlingen ser det som en viktig del att finnas på social medier. Rättviks Missionskyrka finns på Facebook och det finns också en hemsida som uppdateras regelbundet. Till mångas glädje har Pingstförsamlingen under våren 2021 inkluderats i Missionsförsamlingen.

Församlingen satsar nu i höst att åter öppna Taco café, församlingen planerar också bland annat dagträffar (Öppet Café) och ”Sångskatten”. Ett sett för daglediga att träffas under enkla former.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel