Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviks kommun varnar för bluffakturor

Rättviks kommun går ut och varnar för bluffakturor, efter att rättvikare tidigare råkat ut för bluffskojare.

Annons

Semestertider är högsäsong för bluffakturor. Under sommaren är fakturabedragarna extra aktiva samtidigt som många i den ordinarie personalen är ledig. Rättviks kommun vill nu arbeta förebyggande mot bluffskojarna och går därför ut och varnar på den officiella hemsidan för Rättvik.

– Tidigare har jag hört av personer som råkat ut för bluffakturor. Man ska se upp och titta efter det man betalar. Vi har en konsumentrådgivare för Rättvik/Mora som heter Christina Bröms som man kan höra av sig till om man råkat illa ut, säger Yvonne Wennberg Öhrnell, vid Rättviks kommun.

Och fortsätter:

– Jag tycker att Rättvikarna ska titta mer på hemsidan www.rattvik.se för att få mer information vad som händer, säger Yvonne Wennberg Öhrnell.

Här är n ågra tips från Svensk Handel på vad man bör tänka på för att slippa problem med bluffakturor:

Ta fram en uppdaterad leverantörslista över företagets samtliga godkända leverantörer.

Acceptera inte fakturor, eller påstådda avtal, från företag som inte finns på leverantörslistan.

Förbered ett standardbrev där okända fakturor bestrids och avtalsunderlaget efterfrågas. Det kan semesterpersonalen använda för att undvika att bluffakturor går till inkasso och Kronofogden.

Instruera personalen att aldrig acceptera någon form av inspelning via telefon samt att inte ingå några avtal under semesterperioden. Samtliga sådana ärenden kan vänta till efter semestern.

En lista över kända blufföretag finns på Svensk Handels varningslista.

Har du råkat ut för problem ta kontakt med Rättviks konsumentrådgivare på nummer 0250-26772 efter den 8 augusti då de är tillbaka från semestern.

Annons