Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarhemmet på väg att säljas

/

Vandrarhemmet får troligtvis ny ägare på fredag.
– Vi räknar med ett beslut då, säger kommunala fastighetsbolagets vd Örjan Furn.

Annons

På fredag räknar kommunens fastighetsbolag med att styrelsen för Rättvik Fastigheter AB kan fatta ett beslut om vem som får köpa vandrarhemmet i Rättvik.

Fastigheten lades ut för försäljning i november. Sedan den 1 december har en utvärdering av buden pågått. Hur många som lämnat ett bud eller budens nivå vill bolagets ledning inte berätta något om.

– I detta läge är min mun låst. Jag kan inte uttala mig något när en anbudsprocess pågår. Det är för känsligt, säger fastighetsbolagets vd Örjan Furn.

I augusti beslutade Rättviks kommunfullmäktige att sälja vandrarhemmet för att få in mer pengar till underhåll av bolagets hyresfastigheter. Verksamheten vid vandrarhemmet har de senaste åren varit utarrenderad till Grönklittsgruppen, som redan äger och driver Enåbadets simhall, Enåbadets camping och Siljansbadets camping i Rättvik.

I samband med fullmäktiges beslut redovisade fastighetsbolaget att vandrarhemmet hade ett bokfört värde på 1,8 miljoner. De ansvariga räknade dock med ett marknadsvärde på minst 5 miljoner.

– På fredag räknar vi med att kunna lämna över en utvärdering till bolagets styrelse för ett beslut. På måndag kan vi troligtvis redovisa hur det blev, säger Örjan Furn.

Mer läsning

Annons