Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivs i den tunga industrin

/
  • Tung industri med omfattande tillverkning. Delägarna Karin Englund och Anna Mårten har arbetat inom betongföretaget Gunnar Prefab sedan 1994-95.

Ritningarna ligger klara för den stora terminalbyggnaden till Strömkajen i Stockholm där Vaxholmsbolagets båtar ska angöra.
Betongindustrin, Gunnar Prefab arbetar med projektet. Delägarna Anna Mårten och Karin Englund har sedan starten arbetat i företaget.
-Vi arbetar med tillverkningsindustri, levererar produkter till byggen, väg- och infrastrukturer, säger Anna och Karin.

Annons

Karin och Annas far, Gunnar Englund startade ett byggföretag i Mora och betongstationen förlades till Rättvik. Verksamheten i Rättvik utvecklades och 1994-95 det föll sig naturligt att Gunnars döttrar började arbeta inom företaget.

-Jag är civilekonom och har arbetat inom andra företag tidigare. Nu har jag ansvar för personalfrågor inom företaget, säger Karin Englund.

Anna Mårten arbetar med ekonomi och försäljning. Att vara i ledningen och arbeta inom en tung industri är inget konstigt för varken Karin eller Anna.

Företaget har 19 anställda och flera kvinnor arbetar både på kontoret och inom tillverkningen.

En viktig del av tillverkningen är den egna produkten GP-Link, betongmitträcken. En annan marknad är bland annat mastfundament och perrongelement. Eftersom produkterna ofta är stora och tunga är marknaden i huvudsak Sverige och Norden, detta med tanke på de stora tunga transporterna.

Mer läsning

Annons