Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träbåtsdag under CCW

/
  • Järngäng. Ola Karlehag, Per-Erik Larsson, Erik Björklöf och Jörgen Pihlblad vill se mer träbåtar i Siljan, inte minst under CCW.
  • Träbåt. Entusiasterna vill väcka intresset för träbåtar i Siljan.

Annons

- Vi ska inte starta en förening eller någon klubb, men vi ska försöka att samla ihop alla träbåtsägare i Siljanstrakten till en årlig träff, säger Ola Karlehag.

Alldeles för många träbåtar står undangömda utan att synas, och det är synd tycker dem. Likheter dras till Classic Car Week, där människor kommer långväga ifrån för att visa upp sina bilar. Det här ska alltså bli en likadan träff, men för traktens träbåtar.

- Det viktigaste är inte att ha en så kallad "konjaksbåt" att stila med, utan här är alla exemplar givetvis välkomna. Till och med gamla ekor, eller trä över huvudtaget som material, säger Erik Björklöf.

- Ser man att det kommer träbåtar så smittar sådant av sig. Då kanske man åker hem och dammar av sin egen och börjar åka med, säger Karlehag.

Den 1 april kommer de att ha en intressesamling på klubbhuset i Båthamnen, och målet är att kunna vara med på Classic Car Weeks Great lake Day med enbart träbåtar.

Mer läsning

Annons