Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxi Rättvik stänger - Siljan Buss öppnar

/

Annons

En minut över tolv, natten mellan lördag och söndag, gick en hel epok i graven. Taxi Rättvik förlorade i upphandlingen för en tid sedan mot Sambus och att slå igen stationen inom kort var ett faktum.

- Nog känns det konstigt, och lite bekymrad är jag. Men samtidigt har jag mycket på gång utöver taxiverksamheten, så jag är inte orolig på det viset, säger Stenhols.

Första taxibilen rullade i Rättvik på tidigt 20-tal, och på väggen i taxistationen hänger en tavla med en T-ford från 1923. Anställda från 20-talet finns dock inte kvar i livet, men de som varit med på senare tid samlades i natt hemma hos Stenhols för en "gravöl".

- Det är första gången under mina 15 år som alla samlades på ett och samma ställe. Vi hade mycket att prata om och hade det trevligt med hamburgergrillning, säger Stenhols.

Han är int´ bitter, för att citera Tony Richardsson.

- Det känns vemodigt, men sedan är det affärer det handlar om. Förlorar man så förlorar man, konstaterar Stenhols.

Två av de anställda har fått jobb på Siljan Buss. En annan åker till Malta för att bo där ett år. Uppgivenheten finns därmed inte bland chaufförerna som servat Rättvikarna de senaste åren.

- Jag kommer sadla om till måleribranschen. Det känns bra att göra något nytt. Jag ska inte måla, utan bara räkna pengar, skrattar Stenhols avslutningsvis.

Mer läsning

Annons