Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmare döms för att ha tafsat i krogkö – hävdar att han omhändertogs för att han inte var från trakten

Mannen tafsade på en kvinna när han befann sig i en krogkö i Rättvik. Nu har mannen dömts för sexuellt ofredande.
Själv har han förnekat brott och hävdat att kvinnan har tagit fel på person, samt att han inte var speciellt berusad utan blev omhändertagen för att han inte var från trakten.

Annons
En man från Stockholm tafsade på en kvinna i en krogkö i Rättvik. Nu har mannen dömts till dagsböter för sexuellt ofredande.  Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Judoträning för pensionärer i Rättvik blir nationell satsning – Elisabeth: "Jag är inte rädd längre"

Här är artisterna som tjänade mest – Flera dalanamn på Topp 100-listan

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 50-årsåldern och bosatt i Stockholm.

Den 5 augusti 2016 befann sig mannen på en restaurang i Rättvik. En kvinnlig restauranggäst har berättat att hon stod i en kö på restaurangen när mannen plötsligt tog henne mellan benen. Hon blev mycket upprörd och konfronterade mannen, bland annat genom att trycka upp honom mot en stolpe. Sedan kom en ordningsvakt till platsen och hon såg när mannen blev omhändertagen av polisen.

Mannen själv har förnekat brott. Han har berättat att en annan kvinna på restaurangen tog honom i skrevet och att han då gjorde samma sak tillbaka. Han hävdar dock att han inte gjorde detta mot kvinnan som är målsägande och att hon måste ha tagit fel på person. Mannen har även hävdat att han inte var speciellt berusad vid tillfället utan blev omhändertagen av polisen bland annat för att han inte var från trakten.

Ett vittne som stod framför kvinnan i krogkön har berättat om att han inte såg händelsen, men att han hörde att kvinnan gjorde ett ljud och hoppade till. Sedan berättade kvinnan för honom vad som hade hänt i kön.

Mora tingsrätt anser att kvinnan har lämnat en klar och sammanhängande berättelse om händelsen, som även får stöd av vittnets uppgifter. Kvinnan har även pekat ut mannen i fråga som gärningsman och därför anser tingsrätten att det är bevisat att mannen har begått brottet.

Mora tingsrätt dömer mannen för sexuellt ofredande. Han döms till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 500 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons