Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statoilrånarna inför rätta

/

Annons

Den 19:e december rånade två män i tjugoårs-åldern Statoil i Rättvik. De tvingade då till sig omkring 5000 kronor, och hotade den kvinnliga kassörskan med hot om våld. Hotet bestod i att de riktat ett pistolliknande föremål samt en kniv mot kassörskan. Mannen från Rättvik ska efter rånet ha tillhandahållit lokal för att förvara godset mellan den 19-20 december. Han ska också ha försett rånarna med en så kallad soft airgun och kläder.

Den 15 januari 2007 rånade de bägge männen Statoil på nytt. Bytet blev då kontanter till ett värde av 26 000 kronor samt trisslotter till ett värde av 24 000 kronor. Hotet bestod också då med kniv. Mannen från Rättvik står även här åtalad för medhjälp till rån, då han varit med och planerat och återigen försett rånarna med kläder och vapen.

Två av männen står även åtalade för ringa narkotika brott. Mannen från Rättvik ska den 18 januari olovligen innehaft 10,69 gram cannabis, som är narkotika. Mannen från Hemse ska även han ha olovligen innehaft 36 tabletter innehållande klonazepam, 24 tabletter innehållande diazepam, samt 34,87 gram cannabisharts som är narkotika.

Rättegången kommer att hållas i Mora Tingsrätt.

Mer läsning

Annons