Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags för extremvecka

/

Annons

En vecka med mycket aktiviteter på stranden och Lena Glad, projektansvarig kan andas ut. Vattennivån i Siljan är så pass hög att vatten aktiviteterna går att genomföra.

-Jätteskönt och naturligtvis måste vi säkerställa vattensituationen i Enån inför hoppen från rampen, men programmet är fastlagt och det vänder sig både till utövare och publik. Man behöver inte delta i någon aktivitet för att vara med om Rättviks Xtreme Midsummer Week, säger Lena Glad.

Förutom jetski, kajakcross, beachwolleyboll och amerikansk fotboll på stranden blir det longboard på nyasfalterade Slalomvägen.

-Longboard är ett slags skateboard fast större och det planerar vi att köra i Slalomvägen som givetvis är avstängd för vanlig trafik då.

Vid stranden ska också en skateboardpark byggas upp.

Arrangörer för veckan Rättvik Right Bay Locals, freerideåkare som också byggt vattenhoppet i Enån.

På midsommarafton serveras frukost på go cart banan där olika lag kör uner dagen. Right Bay Locals har kval till big air tävlingen och givetvis blir det majstångsresning vid Enån.

-Vi är många som samarbetar kring Rättvik Xtreme, Närvik och Rättviks kommun, men det är Right Bay Locals som tagit initiativ till arrangemanget, säger Lena Glad.

Kvällarna fortsätter med dico i Rättviksparken, på onsdag kväll från 15 år och krogarna i Rättvik har öppet, vissa med skumdisco.

-En kul och intensiv vecka väntar alla de som kommer till Rättvik i midsommar, det är bara att hänga med, säger Lena.

Mer läsning

Annons