Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutdansat för den här gången

/
  • Gammeldans. Dansgolvet i Pelarsalen var fullt av par som snurrade runt till tonerna av Rättviks spelmanslag.  Foto: Linnea Kallberg
  • Får jag lov? Det var många som tog en sväng om på dansgolvet när Rättviks spelmanslag stod för musiken.  Foto: Linnea Kallberg

Annons

Under veckan som varit har Rättvik kryllat av dansanta människor från när och fjärran. Både utländska och svenska musik- och dansgrupper har visat upp sig. Deltagarna har rest från bland annat Sydkorea, Danmark, Holland och Bulgarien. Det har dansats bland annat bodapolska, tango och gammeldans.

Årets tema var Värmland och för det stora värmländska inslaget stod Ransäterspôjkarna för, som efter många års paus åter stod på scenen.

Veckan inleddes med berättelser om skogens väsen, en stor parad på Storgatan och avslutades under lördagskvällen på Rättviksparken. Finska gruppen Petkele uppträdde, tillika rättviksbandet Klövvilt, dansbandet Leif Engvalls och Rättviks spelmanslag. Golven var fulla av snurrande, taktsäkra par som dansade kvällen lång. Sedan var det dags att gå hem och vila fötterna tills nästa år.

Mer läsning

Annons