Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljans egen idol

/
  • Snart 16-åriga Madelene Grahn från Falun var bland de första att ta ton inför juryn. Hon gick vidare till nästa omgång.

Annons

De kom från Rättvik, Leksand, Djura, Falun och några orter till. Alla var de mellan tolv och sexton år, alla ville de bli Siljan idol och få sjunga in en singel/demo och alla var de tjejer.

– Nog för att jag trodde att det skulle komma flest tjejer, men någon kille hade varit kul, sa Ander Lidell, Siljan idol-arrangör tillsammans med klasskamraten Magnus Israelsson.

När tidningen träffar killarna är klockan kvart över elva på lördagen och de första idolaspiranterna är påväg in att sjunga för juryn. Från foajen och trapphuset hörs röster som testas och sjungs upp.

– Du, en del låter ju riktigt bra! Tur! Då är vi i hamn! säger Magnus Israelsson med en stor lättnadens suck.

Innanför den bruna dörren en trappa upp väntar Juryn - garvade medlemmar i de lokala banden Montezumas, Baltimoore och Pelle and the poor boys - alla killar.

– Spännande, var juryns samlade ord innan det hela drog i gång.

Madelene Grahn från Falun var bland de första att gå in och bjuda på sig själv.

– Jag är inte speciellt nervös. Man får ta det för vad det är. Jag kanske söker till riktiga Idol någon gång. Musik ska jag i alla fall hålla på med. Det vet jag! sa hon och gick in och gav gärnet.

I trapphuset satt Sofia Pellgård från Djura och laddade med sånghäfte och vattenflaska.

– Jag ser det mest som en rolig grej. Bra att få erfarenhet att sjunga inför en jury. Låten jag valt är What you're made of med Lucie Silvas.Femton tjejer gick vidare till en andra omgång och av de tog juryn sedan ut sex stycken som är i final. De har nu en vecka på sig att välja en låt från en cd de fått och sedan sjunga den inför publik och jury nästa lördag.

Mer läsning

Annons