Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rollspel i Rättviksskogen

/
  • Naturskönt. Rollspelet huserar i natursköna området Hästhagen. På bilden några av deltagarna på uppdrag, anförda av en prinsessa.
  • Rövare. I den mörka granskogen, en bit bort, huserar rövarna i rollspelet. I det civila livet lystrar de till namnen Marsus Hansson, Andreas Erlandsson, Jon Winlund, Erik Sommarström och Marcus Modig.

Annons

Sedan torsdagsmorgonen har ett 50-tal elever från Rättviksskolan levt och utövat rollspelet - lajv - vid natursköna Hästhagen, strax norr om Hedsåsberget i Rättvik. Arrangemanget ingår som en del i den organiserade avslutningssatsningen skolan gör inför sommarlovet nästa vecka. Fram till fredag eftermiddag ska högstadieeleverna leva sig in i sina roller, som kan vara allt från rövare till prinsar och prinsessor. Speciella rollspelsledare har utarbetat den övergripande ramhandlingen - och även de mer detaljerade personliga uppdragen till alla deltagare. Lajv utspelas oftast i en medeltida miljö. Så är också fallet u i Rättvik. Deltagarna försöker klä sig tidsenligt.

Mathushållningen under rollspelet ansvarar delvis barnen för själva. De flesta deltagarna sover över i området, i tält, på fällar eller i hängmattor. Vuxna ledare deltar.

Mer läsning

Annons