Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviks meste bandyspelare

/
  • För att en bandyportfölj får kallas bandyportfölj bör den innehålla följande ingredienser: Smörgåsar, kaffe, thé eller choklad. Enligt Lundin bör det finnas, till 99 procents säkerhet, något starkare att stärka övrig dryck med.
  • Anders Lundin med den legendariska bandyportföljen.

Annons

Han skulle egentligen bara gå två år på lantbruksskolan i Rättvik. Spela och träna bandy skulle han göra med grabbarna hemma i Karlsbyheden. Men ödet ville något annat och första säsongen med IFK Rättvik gjorde han 1976-77.

- Det var Per Nygren som lockade mig från början att träna med Rättvikslaget. Det var meningen att jag skulle satsa helhjärtat på skolan, men bandyn tog över på något sätt, säger Lundin.

I tjugo säsonger spelade han för IFK Rättvik vilket resulterade i 455 matcher och 343 mål. Han är i dag tränare för A-laget och har putsat till både match- och målsiffrorna.

- Du får skriva 458 matcher och 344 mål. Jag har hoppat in några gånger då det varit lite folk på matcherna. Det är svårt att hålla sig ifrån något man har spelat själv så länge, erkänner Lundin.

Under Lundins aktiva karriär kunde man räkna med minst 25 spelare på träningarna. Idag är man i snitt 15-16 man, som är knappt ett fullt lag.

IFK Rättviks framtid ser trygg ut i dagsläget. Det finns många bra ungdomsspelare som kommer att räcka många år framöver. "En bra stomme i ett lag behöver inte värva", filosoferar Lundin.

Fakta Anders Lundin

  • Ålder: 48
  • Yrke: Egen företagare
  • Familj: Fru, två barn och två hundar
  • Intressen: Bandy naturligtvis! Motorintresserad och allätare av idrott

Mer läsning

Annons