Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvikarna har sagt sitt i projekt lokstallarna

Annons

Sara Ellström och Sebastian Löfgren från högskoleutbildningen i Sjurberg har överlämnat resultatet av sitt projektarbete om lokstallarna till kommunens samhällsbyggnadsavdelning.

Efter möten och diskussioner under senare delen av hösten har flera idéer kring projektet lokstallarna kommit fram. Bland förslagen finns bilmuseum, pub/jazzklubb, konstmuseum, sciensecenter, restaurang, scen, dansstudio, skatehall, konstnärs/hantverkshus, konserter, teater, konferenser, operahall och små salubutiker med café/krog.

Tänkbara finansiärer kunde vara enskilda, företag typ "plankmodellen på Långbryggan, inträde, kommunen, sponsorer, jordägare, landstinget, uthyrning, EU-medel, företag, myndigheter, Classic Car Week och Orsa Grönklitt som nyligen köpt Siljansbadets camping.

Intressenter kan till exempel vara Folkmusikens hus, turistnäringen, skolor, enskilda och företagare, CBM, Creative Business Management, hotellen i området, Kulturpalatset och myndigheter.

Sara Ellström och Sebastian Löfgren, studenter på Ceative Business Management i Sjurberg, högskoleutbildningen på masternivå för ledare inom upplevelseindustrin, gjorde projektet som slutarbete i sin utbildning.

De kom till Rättvik för att börja sin utbildning, såg lokstallarna och blev omedelbart inspirerade av den vackra byggnaden. I stället för att själva komma med idéerna beslutade de sig för att samla in förslag som de antog att många föreningar och privatpersoner i Rättvik har. Så blev det också flera samlingar, diskussioner och muntlig brainstorm och workshops kring lokstallarna och en mängd idéer kom också fram under möten och samlingar.

Sara och Sebastian har dokumenterat förslagen, samlat dem och överlämnat dem till kommunens samhällsbyggnadsavdelning som arbetar vidare med alla idéer.

Slutsatsen efter alla möten och diskussioner blev att målsättningen är att göra lokstallarna levande, fylla lokalen med aktiviteter och verksamhet. Lokstallarna ska vara tillgängliga för många människor, en mötesplats för alla generationer och för många olika företeelser.

-Vi går vidare med de olika idéerna och intressenterna och fortsätter arbetet med utvecklingen av lokstallsområdet, säger samhällsbyggnadschef Leif Kratz.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons