Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik samarbetar om boende

/
  • Samarbete. En gemensam boendeförening, Bo i Rättvik, ska stärka hotellen och boendeanläggningarna i Rättvik. På bilden Per Mårshagen vid Fyrklövern, Jonas Höglund vid Dala Wärdshus och Stiftsgårdens Björn

Annons

Under åren har hotellen och boendeanläggningarna i Rättvik var för sig ansvarat för sin marknadsföring. Om det varit fullt på ett boende har det med automatik inte hänvisats till ett annat Rättviksboende.

- Resultatet har ibland varit att gästen sökt nytt boende i exempelvis Mora. Nu ska vi bland annat se till att vi optimerar beläggningen i Rättvik, säger Evbjer.

Idén lanserades i fjol när Evbjer tog kontakt med boendeanläggningarna i Rättvik. I maj hölls den ekonomiska föreningen "Bo i Rättvik" sin första stämma.

- Om vi lyckas locka hit fler - och kan förlänga säsongen - betyder det exempelvis fler kunder vid OKQ8 och restauranger. Vi hoppas mycket på detta och tror på det. Man måste komma i håg att det är de sista 2-3 procenten av en beläggning som man tjänar pengar på. Om vi lyckas locka hit några fler blir det en framgång, säger Björn "Ebbe" Evbjer.

Mer läsning

Annons