Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik Bowling & Krog får kritik

/

Rättvik Bowling & Krog får kritik av socialutskottet. Orsaken är överservering av alkohol.
– De måste skärpa sig, säger kommunens alkoholhandläggare Yvonne Cederquist-Olsson.

Annons

Under marknadshelgen den 8 oktober och under Alla helgonahelgen den 5 november genomförde kommunens alkoholhandläggare, polisen och räddningstjänsten en oannonserad tillsyn vid nattklubben Rättvik Bowling och Krog.

– Vid båda tillfällena förekom en alldeles för hög berusningsgrad i nattklubben. Vi såg folk ramla, ta snedsteg, anlända berusade och visa alla tecken på en för hög berusning - utan att bli avvisade från lokalerna, säger hon.

I lokalen fanns totalt 650 gäster.

– Polisen som var med oss bedömde att 10-15 gäster var så pass berusade att de kunde bli omhändertagna för fylleri, säger Cederquist-Olsson.

Socialutskottet har nu efter en utredning beslutat att ge nattklubben en erinran.

– Och det är den lägsta graden av kritik. Nästa steg om det inte blir bättre är en varning. Om inte heller det hjälper handlar det om att dra i alkoholtillståndet, säger Cederquist-Olsson.

Kommunens socialförvaltning hoppas att situationen förbättras.

– Vi förväntar oss det. Vi har haft möten med dem och de har lovat bättring. Det handlar om en attitydförändring. Att inte servera redan berusade och att vakter avvisar de som är alltför berusade. Det måste till en helt annan koll, helt enkelt, säger Cederquist-Olsson.

Kommunen kommer följa upp ärendet noga.

– Vi lovar att komma tillbaka för att kontrollera hur det hela har utvecklats. När vi gör nästa tillsyn vill jag naturligtvis inte avslöja. Men det kommer ske i en inte alltför avlägsen framtid, säger Yvonne Cederquist-Olsson.

Fotnot: Tidningen har pratat med ägaren Lennart Sjöblom, som inte vill uttala sig i saken.

Mer läsning

Annons