Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pauline vann Siljans Idol

/

Annons

Siljans Idol har arrangerats på samma sätt som originalet i TV4, fast utan nedsättande kommentarer. Bakom satsningen står Magnus Israelsson och Anders Lidell som studerar vid barn- och fritidsutbildningen i Leksand. Som ett avslutade projektarbete satsade de på en solisttävling, med Idol som förlaga.

– Det ha verkligen gett stark respons. Från deltagare till publik, jurymedlemmar och media, säger Magnus.

Vid uttagningen för en vecka sedan konkurrerade 22 tillresta kandidater från hela Dalarna om de sex finalplatserna. Vinnaren Pauline Skött var glad och omtumlad efter segern. Hon har som folkmusiker i Vikarbyns lilla spelmanslag ofta stått på scen.

– Men aldrig som ensam vokalist. Jag kan inte fatta det här. Jag hängde med till audition i första hand som ett stöd för en kamrat, säger hon.

Engagemanget i Siljans Idol fortsätter för vinnaren.

– Pauline får nu spela in vinnarlåten, som gjorts av jurymedlemmen Frida Kollberg, i World Sound Studio i Mora. Inspelningen blir av någon gång i mars. Skivan ska vi sedan försöka få spelad på lokal radio, säger Magnus Israelsson.

Fotnot: Tvåa i tävlingen blev Hanna Strömberg från Falun. Trea var Carolina Elmqvist från Insjön. Övriga i finalen var Kerstin Cronholm från Rättvik, Sandra Hindriksen från Rättvik och Ylva Sved från Falun.

Mer läsning

Annons