Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny unik utbildning i Rättvik

/

Annons

I oktober startar Rättviks gymnasium en påbyggnadsutbildning för de som tidigare genomfört den grundläggande anläggningsutbildningen - eller har motsvarande yrkeskunskaper.

- Vi har genomfört en enkätundersökning inom näringen av entreprenadföretag och anläggningsbolag. Vi har tagit tillvara deras krav på kunskaper och utbildning och utformat den här kursen, säger Hans Bill.

Utbildningen ska pågå i 22 veckor - mellan oktober till mars.

- Det vill säga när branschen har lågsäsong. Istället för att gå arbetslös kan man alltså utbilda sig. Tanken är att stärka kunskaperna i bland annat växtkunskap, anläggning och skötsel. Vi har även ett moment med arbetsledning. Våra utbildade elever ska kunna ta arbetsledande funktioner - vilket i sin tur stärker den enskildes chanser att få åretrunttjänster i branschen, säger Hans Bill.

Utbildningen får under det första året 16 platser.

- Det är nya utbildningsplatser som kan läggas till de vi har redan i dag. De sökande kan ha gått igenom den ordinarie grundutbildningen, ha ett års yrkeserfarenhet eller ha sådana kunskaper att det framgår i den intervju vi kan genomföra med den sökande.

- Utbildningen är den enda i sitt slag i landet. Nu hoppas vi att det strömmar till många sökanden, säger Hans Bill.

I kursledningen ingår även lärarna Joakim Gustavsson och Charlotte Bergström.

Mer läsning

Annons