Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny parkeringsskiva oroar

/
  • Var ska jag sova. Maj-Britt Halling är på besök i Rättvik och har svårt att hitta parkeringsplats.

Annons

-Vi kommer från Stockholm och är på besök hos våra vänner som bor i centrum på Storgatan. De har ingen parkeringsplats som hör till lägenheten, men vi har bil och min man är har lite svårt att gå.

-Här får man bara parkera fyra eller högst åtta timmar och ska vi parkera utanför centrum måste jag gå ensam genom Rättvik och det vägar jag inte, säger Maj-Britt.

Hon tycker lagar och förordningar ska följas, men de ska vara genomtänkta, anser hon.

-En annan person jag träffade äger en butik i centrum. Personen jobbar ensam där och måste stänga butiken för att springa ut och ändra p-skivan. Så vad ska vi göra och var ska vi sova, undra Maj-Britt.

Samhällsbyggnadschef Leif Kratz försäkrar att reglerna är till för att underlätta för alla som vill besöka Rättvik.

-Det är bara att ställa in tiden när man kom på p-skivan och så får vederbörande stå fyra eller åtta timmar på parkeringen. Det är lite olika.

Orsaken till att kommunen infört nya parkeringsregler och p-skiva är på grund av anställda och boende som under långa tider parkerar i centrum.

-Fastighetsägarna har ansvar att se till att det finns besöksparkeringar och det finns dygnet runt parkering i till exempel parkeringshuset vid ICA och vid järnvägsstationen.

Leif Kratz lovar att övergången till de nya reglerna, som redan gäller, blir mjuk och att kommunen ska hjälpa alla till rätta på bästa möjliga sätt.

Mer läsning

Annons