Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Björn se till att allt rullar

AC & Däckcenter intill riksvägen i Rättvik är en institution för allt som rullar och vida känt för släpvagnar och AC-reparationer. Och nu har Hasse Kjellman lämnat över verksamheten till Björn Tyskhagen.
– Firman växer stadigt och här är full rulle. Det känns hur bra som helst, varje söndag längtar jag till måndag, lovar Björn.

Annons

Hasse Kjellman, inflyttad från Eskilstuna, drog igång verkstaden med däck och fälgar 2003. Han blev snart känd för sin service och sitt kunnande, och verkstaden har stadigt växt. Samtidigt korsades hans väg av Björn Tyskhagen från Vikarbyn som då jobbade på Volvo i Leksand. Först i verkstaden, sedan som verkstadschef och sist försäljare.

– Jag körde delar från Volvo till Hans, vi började prata och sen dess är vi goda vänner, berättar Björn. Så även om det nu är jag som driver firman så talas vi vid varje dag.

Hasse (tv) överlämnade firman till Björn i november i fjol. Då var de redan goda vänner och talas vid varje dag.

Björn har tre anställda och de servar och reparerar allt på hjul som har en motor.

– Vi är en komplett verkstad och är specialister på reparation av air condition. Vi får också kunder över hela landet som behöver reparera eller köpa släp. Det finns inte så många som kan det här med släp på riktigt, konstaterar både Hasse och Björn.

På ett år säljer de 150-200 släpvagnar; enkla trädgårdssläp för 8 000 kronor till båtsläp eller stora skåpvagnar för fyrhjulingar och skotrar á 100 000 kronor. De säljer också reservdelar till släpen, både till privatkunder och andra verkstäder. Och på ett år skeppar de iväg runt 400 däck.

– Däckförsäljningen har gått ner på senare tid, fler och fler handlar på internet. Men inte sällan får de fel grejer, och då kommer de ju hit ändå, säger Björn.

Vintertid är det en hel del skotrar som behöver omsorg på verkstaden.

– Här är full snurr året runt, och mobilen har jag med mig vart jag går. Varje kund ska vara nöjd, och då ingår det att finnas där även efter ett köp eller reparation.

När han inte jobbar umgås han med fru och de två barnen på 6 och 8 år. Eller så är han ute och spelar ståbas i bandet Tivoli Blå. Och för att inte ha för lite att göra har familjen också en hästgård med en egen ponny och inackorderade hästar.

– Men på söndagen längtar jag ändå till måndag, skrattar Björn.

– Och jag har blivit tidsmiljonär, fyller Hasse i, innan han sätter sig i bilen och åker upp till Sälen för avkoppling. Mitt på en torsdag.

Mer läsning

Annons