Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikskolan jubilerar

/

Annons

Över 200 elever, från förskolan till gymnasieskolan medverkar i jubileumsshowen i Rättviksparken.

Eleverna spelar för hela grundskolan i kommunen, totalt åtta föreställningar.

Leder alla elever och musikskolelärare, teknik och annan personal gör musikskolans rektor Catharina Kottan von Walter Eliasson som även agerar på scenen.

–Vi har gjort flera produktioner, men nu har vi samlat oss till en spännande resa, en annorlunda musikteater, en resa i rymden. Det är verkligen roligt att eleverna får spela i en symfoniorkester med kör och även rock och slagerksensemble, riktig ljus-och ljudanläggning och alla har olika roller.

–Alla våra 300 elever har erbjudits att vara med och vi är cirka 200 elever som gör föreställningen.

Deltaktighet är viktigt för musikskolans rektor och tillsammans med alla musiklärare är förbluffad över hur duktiga eleverna är.

–Vi är så stolta över våra elever och varje gång vi har en produktion verkar det som de höjer sig över sina egna gränser och klarar mycket mer än vad både vi och de trodde var möjligt, säger Kottan.

Alla ha en orkester är något musikskolan planerar fortsätta med.

–Många önskar att få spela i orkester och det fanns tidigare på musikskolan. Nu diskuterar vi att ha orkester även när det inte är jubileum.

Istället för den vanliga skolundervisningen jobbar musikskolans elever med konserter vilket de tycker är mycket roligt.

–Ja jättekul, det här vill vi inte missa, säger Oliver Storgärds. Att hålla på med musiken och träffa nya kompisar är både roligt och spännande, säger Oliver.

Oliver spelar trummor har gjort det sedan han var tre år. Hans trumkompisar Markus Björ och Linus Nevrén har spelat i musikskolan ett par år och de tycker det är jättekul att vara med och jobba med konserten.

–Alla är jätteduktiga och det fungerar så bra, fast vi är så många och inte spelat tillsammans så mycket. Att göra det är tillsammans är verkligen roligt, säger Markus och Linus.

–Det här vill vi inte missa, säger trumkillarna.

En stor orkester med musikalinslag har bland annat ett sjörövartema, en sambaorkester och alla stränginstrument, blåsare och sångare samarbetar.

–Det är just samarbetet som är det viktigaste. När vi sjunger och spelar annars på musikskolan är vi ganska ensamma. Här träffas vi och får se vad alla andra gör. Det blir ett stort samarbete och en fin vårshow, eller jubileumsshow nu när Rättviks Musikskola firar 50 år, säger Pauline Skött och Kerstin Cronholm.

Mer läsning

Annons