Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknaden ratar erbjuden förlikning

/
  • Magnus Wikman vid Rättviks marknad vill inte gå med på den förlikning som erbjudits av danske affärsmannen Bjørn Hansen.

Annons

Nyligen slog Högsta Domstolen, HD, fast att den danske affärsmannen Bjørn Hansen har rätt att stämma Rättviks marknad. Före den 22 maj ska marknaden skicka in en skrivelse till Mora tingsrätt över hur de ser på saken. Sedan avgör tingsrätten om juridiska huvudförhandlingar ska inledas eller inte.

Den danske affärsmannen sålde tidigare bland annat starköl vid mässområdet. När marknaden fick överta ansvaret för området fick Hansen ingen ny plats. Marknaden menade att de inte ville ha starkölförsäljning under sitt familjeevenemang.

Bjørn Hansen lämnade då in en stämning med krav på totalt 237 000 kronor, en stämning som nu HD menar är formell riktig.

- Men nu har vi fått ett erbjudande om förlikning från Hansens advokat. De kan enligt advokaten tänka sig att dra tillbaka stämningen om han får en ny plats för sin bod. Men det går vi inte med på. Vi kan dock tänka oss att diskutera om vi kan som en förlikning köpa den bod han införskaffat för Rättviks marknad. Vi vill inte ha honom här, även om han inte säljer öl. Om det inte går med på detta blir vi tvungna att dra det här i tingsrätten, säger Magnus Wikman.

Mer läsning

Annons