Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal präst tar över Stiftsgården

/

Annons

Under våren har stiftet sökt ny föreståndare för Stiftsgården i Rättvik efter Christer Beijer, som går i pension i sommar. Under torsdagen utsåg stiftsstyrelsen i Västerås stift Nils Åberg till hans efterträdare.

- Känns väldigt roligt och inspirerande. Detta är en av de bästa tjänster man kan ha i kyrkan. Det ska bli spännande att leda stiftsgården in i framtiden. Vi står inför stora framtidsfrågor, säger han.

Nils Åberg är 50 år och prästvigdes för 22 år sedan. 2001 flyttade han till Rättvik och tjänsten som gårdspräst och stiftsadjunkt.

- Jag kommer jobba vidare i Christers goda anda. För några år sedan var det ekonomiska läget svårt för stiftsgården. De senaste åren har vi hållit budget och kunnat behålla verksamheter. Jag ser att vi fortsätter att samarbeta lokalt i och utvecklar verksamheter med näringslivet som kurser och konferenser, säger han.

Vid Stiftsgården arbetar ett 25-tal personer. Under fredagen kommer biskop Thomas Söderberg till stiftsgården för att officiellt presentera Nils som stiftsgårdens nye föreståndare.

Mer läsning

Annons