Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsbart och tänkvärt på bokmässan

Annons

Förläggare och författare från hela Dalarna samlades i Rättvik under påskdagen för att visa den rika och ganska smala litteratur som finns i Dalarna.

Initiativ till bokmässorna i Dalarna tog Erik Yvell, författare från Gagnef och den första mässan arrangerades i Västerfors, nästa mässa arrangerades i Hosjö, den tredje i Hedemora och i år Rättvik.

-Det är många intressanta författare här idag och det är kul att presentera regional litteratur som ofta är smal och mycket bra, säger Mats Lindström, trubadur som för en tid sedan kom Historien om världens starkaste man, Siljansnäs-Anders, Dalarnas första internationella varitéartist, en hand och tandatlet som levde 1872 till 1919.

Skrivargruppen i Rättvik arrangerade mässan och en jämn ström besökare fick bland annat träffa Peter Nordström, poet från Hedemora, Victoria Törnqvist som skrivit barnboken om Tjärna på äventyr i fäbodskogen. VIctoria har också gjort en dokumentation av Prästbodarnas fäbod i Rättviks kommun och hon presenterade också en ny bok som också handlar om och heter Fäbodliv.

Göran Melesjö och Rolf Christerson, två lokala författare deltog med sina böcker, Rolf som bland annat givit ut Godbitar från Grönköping och flera romaner, några av de senaste är Elden är tusentals år och Nu går jag genom klippan. Göran Melesjö presenterade sin barnbok Muselina och Muselane och sina diktsamlingar.

Representanter från Dalarnas Författarförbund deltog och deltagarna fick ta del av den rika, regionala litteratur Dalarna har att erbjuda.

-När deckarmarknaden tagit över allt mer och de stora förlagen satsar på litteratur som slår direkt är det bra med ett forum där människor kan upptäcka all bra och spännande litteratur vi har nära oss, säger Mats Lindström.

Nästa arrangemang Rättviks skrivargrupp genomför är Ordmagi vid Siljan i juni som är två dagars skrivarkurs för alla som tycker om att läsa, skriva, lyssna, framföra texter och samtala om litteratur.

Mer läsning

Annons