Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen har hittat en köpare av vandrarhemmet

Snart har kommunens vandrarhem i Rättvik en ny ägare.
– Vi kommer offentliggöra det så snart köparen skrivit under köpeavtalet, säger Rättvik fastigheters ordförande Björn Guström.

Annons

Styrelsen för kommunägda Rättvik Fastigheter AB har beslutat sig för att erbjuda en budgivare att köpa kommunens vandrarhem.

– Vi har gett i uppdrag till vd:n att gå vidare och kontakta budgivaren. Vem det är vill vi inte avslöja för köpeavtalet är underskrivet, säger bolagets ordförande Björn Guström.

Vandrarhemmet lades ut till försäljning i november. Detta efter ett beslut i kommunfullmäktige i augusti. Syftet är att få in pengar till underhåll av allmännyttans eftersatta bostadsfastigheter.

– Vi har haft totalt sju intressenter. Fem av dem har lämnat anbud. Under styrelsemötet i fredags beslutade vi oss för kontakta en av budgivarna. Budet ligger inom de förväntade ramar vi satt upp. Beslutet var helt enigt i styrelsen, säger Björn Guström.

När affären kan vara klar är oklart.

– Det betror på när avtalet är undertecknat. Vi hoppas naturligtvis att det sker så snart som möjligt, säger Guström.

Tidigare har kommunen sagt att de hoppas få in flera miljoner på en försäljning. Fastigheten har ett bokfört värde på 1,8 miljoner, men marknadsvärdet understiger inte 5 miljoner.

Mer läsning

Annons