Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchef Olle Nilsson slutar

/

Annons

1999 blev Olle Nilsson kommunchef i Rättvik. Han fick direkt ta tag i de stora besparingar fullmäktige beslutat om för att sanera den då urusla kommunala ekonomin.

- Olle har varit djupt delaktig i att vi nu har en bra ekonomi. Förutom det har han sett till att "hålla ihop styrkorna" vad gäller ledarskapet inom kommunen. Naturligtvis beklagar vi att han går. Samtidigt önskar vi honom lycka till. Han har gjort ett gott jobb för oss, säger Inge Östlund.

Olle Nilsson lämnar jobbet med blandade känslor.

- Även om det ibland varit tufft har det varit roligt och intressant. Jag har också haft väldigt goda arbetskamrater. Under dessa år har jag lärt mig otroligt mycket som jag kommer att ha nytta av i livet. Samtidigt är jag 55 år och har varit ledare i Rättvik i drygt sju år. Det är bara bra för en organisation om man inte sitter för länge på en post, säger han.

Olle Nilsson är bördig från Rättvik och har ett hus i Östbjörka. Han bor i Falun. I det nya jobbet blir han strategisk rådgivare vid Öhrlings Pricewaterhouse Coopers - i hemstaden Falun.

- Jag har jobbat där tidigare. Det faktum att jag bor i Falun - och det nya jobbet finns där - har inget med att jag lämnar jobbet i Rättvik, säger Olle Nilsson.

Kommunen ska utlysa kommunchefstjänsten inom kort.

- Vi har ännu inte hunnit. Han sa upp sig i måndags. Jag tror inte att det kommer bli några problem att rekrytera en ny kommunchef. Rättvik är attraktiv som ort och kommunen har goda finanser. Det kommer att locka många sökanden. Min enda farhåga är att lönenivån kommer bli högre än vad den varit (Olle Nilsson tjänade 45 000 i månaden). Bra chefer är attraktiva på arbetsmarknaden, säger Inge Östlund.

Mer läsning

Annons