Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ko-lossalt duktiga ryttare

/
  • På koryggen. Helene Bengts och Linda Hallström på Järvän-Pä hade koridningsshow i körhuset.
  • Koridning. Helene på Milla, en snart två år gammal SRB har tränat sedan Milla var liten kalv.

Annons

Helena Bengts och hennes Milla och Linda Hallström med Järven-Pä visade kompisar på gymnasiet och lärare, personal, anhöriga och andra nyfiket intresserade hur det kan se ut när ryttarinnorna är två duktiga elever på Rättviks gymnasiums jordbruksprogram och Järvän-Pä och Milla som Helena och Linda rider på är kvigor, inte ännu två år gamla.

-Vi ville prova något nytt och annorlunda. Det är väldigt kul, men kvigorna är envisa och det är inte helt enkelt att jobba med dem, säger Linda och Helena.

Linda och Helene började träna kvigorna när de själva började jordbruksprogrammet hösten 2005, efter en tid började de även rida in Milla och Järven-Pä.

Och att se tjejerna sitta upp utan några som helst problem på Järven-Pä och Milla är verkligen annorlunda, de kan trava, galoppera, göra konster och efter showen som utmärkt fick de som ville prova på att sitta upp på Milla eller Järven-Pä.

Lenita Arvidsson, går på samma program som Helene och Linda, var speaker och hon har också provat att rida på kvigorna.

-Det är verkligen jättekul och annorlunda. Det De kan plötsligt stanna och är inte alltid så lydiga.

Därför fortsätter Helena och Linda träna kvigorna. De ska bli bättre i lydnad. Men det är svårt, det gäller att ha tålamod.

-Vi har verkligen jobbat hårt och själv fick jag hjärnskakning när Milla stångade mig i huvudet. Linda bröt foten när hon skulle rida, berättar Helene.

Trots allt fortsätter tjejerna och intresset och företeelsen koridning är väckt i Rättvik.

Mer läsning

Annons